Annons

De ska bygga Växjös nya jättebygge

Växjö • Publicerad 24 februari 2021
Nytt 19-våningshus kommer ta form på Arenastaden. Bygglovet är nu beviljat och inom kort beräknas det första spadtaget tas för Nivika Center i anslutning till Fortnox Arena.
Nytt 19-våningshus kommer ta form på Arenastaden. Bygglovet är nu beviljat och inom kort beräknas det första spadtaget tas för Nivika Center i anslutning till Fortnox Arena.Foto: Pressbild

Det blir GBJ Bygg som ska bygga projektet ”Nivika Center” på Arenastadsområdet i Växjö. Nivika Fastigheters projekt är ett samarbete med innebandyföreningen Växjö Vipers gällande en till- och ombyggnad av föreningens anläggning, Fortnox Arena.

– Med detta nya projekt kommer vi skapa en ny signaturbyggnad i Växjö som till viss del formar om Växjös stadsbild men även etablerar Nivika Fastigheter på Växjös bostadsmarknad ytterligare.” säger Stefan Angeskog, fastighetschef på Nivika i Växjö.

Annons

Projektet består av två etapper, dels ett höghus med 157 bostäder på 19 våningar och dels en tillbyggnad av arenadelen som rymmer bland annat kansli och en restaurangdel med direktaccess till arenan. Byggnaderna kommer totalt att omfatta cirka 9 000 kvadratmeter.

Projektet planeras stå klart under första kvartalet 2023 och projektbudgeten är cirka 230 miljoner kronor.

– Det är med stor glädje och entusiasm som vi nu kan påbörja det förtroendefulla uppdraget att bygga Växjös högsta byggnad. Vi har under en intensiv period tillsammans med Nivika jobbat fram ett spännande hus med ett bra värde och en bra förvaltningsekonomi. Vi är tacksamma för det förtroende Nivika visar oss och vi kommer att leverera ett hus som sticker ut i Växjös stadsbild, säger Staffan Dahlström, vd på GBJ Bygg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons