Annons

De ska massvaccinera mot covid-19 i Växjö

Kronoberg • Publicerad 8 mars 2021
.
.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Fas 4 av vaccineringen mot covid-19, som har kallats för massvaccinationen eftersom det gäller den breda allmänheten, väntas preliminärt starta i april. 14 anbud kom in från externa företag som ville hjälpa till med vaccineringen.

Tre företag har nu valts ut. iDoc AB kommer att vaccinera i Växjö kommun, Vaccina AB ska vaccinera i Alvesta, Ljungby och Älmhults kommun samt IDTM AB (International Doping Tests & Management AB) kommer att vaccinera i Uppvidinge och Tingsryds kommun.

Annons

– Det känns skönt att vi fått så bra gensvar i upphandlingen, dessa aktörer kommer vara helt nödvändiga för att vi ska klara av den stora massvaccineringen, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Upphandlingen omfattar en helhetslösning med bland annat lokaler, möjlighet till tidsbokning och vaccinering med behörig personal. Leverantören ska även ombesörja säkerheten vid vaccinationsplatsen.

De externa aktörerna samt de vårdcentraler som Region Kronoberg har avtal med kan gemensamt vaccinera en stor del av befolkningen.

Fakta

Vaccinationsplatser i länet

Växjö: Utvandrarnas hus, mobil enhet.

Ljungby: Garvaren.

Alvesta: Folkets Hus.

Älmhult: Södra Esplanaden 24, Handelsvägen 12B,

Tingsryd: Tingsryd Folkpark, Mårslycke.

Lessebo: Inga inkomna anbud.

Uppvidinge: Adress okänd ännu.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons