GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     De ska ta fram gestaltningsförslag för nya sjukhuset i Växjö

     Växjö • Publicerad 23 september 2021
     En illustration från detaljplanen för det nya sjukhuset i Räppe.
     En illustration från detaljplanen för det nya sjukhuset i Räppe.
     Foto: Växjö kommun

     Tre arkitektteam har satt igång arbetet med att skapa gestaltningsförslag för det nya akutsjukhuset som eventuellt ska byggas i Växjö. I december kommer en jury att utse det vinnande förslaget.

     Det är team från Sweco, White och Arkitema + Link som under hösten kommer att arbeta fram förslag på gestaltning.

     – Innan sommaren fanns det möjlighet att lämna in anbud på gestaltningsuppdraget. Vi sökte arkitektteam med gedigen sjukhuserfarenhet. Efter utvärderingen så känns det väldigt bra med de tre arkitektteam som vi beslutat att vi går vidare med, säger Martin Giraud, byggprojektledare Region Kronoberg.

     Arkitektteamen ska ta fram förslag på utformning och gestaltning av volym och fasader.

     Regionfullmäktige ska i februari 2022 besluta om det blir en investering i ett nytt akutsjukhus i Växjö.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.