Annons

De ska utforma nya triangelspåret

Publicerad 4 mars 2021
.
.Foto: Per Jodenius

Företaget Dystra har av Trafikverket tilldelats uppdraget att ta fram järnvägsplan och systemhandling för Alvesta Triangelspår. Projektet ska resultera i att ett nytt spår kan anläggas för att skapa den saknade sidan i ”triangeln”, alltså en järnvägsanslutning mellan Södra stambanan och Kustbanan. Dessutom ska ett mötesspår anläggas och en plankorsning med väg 126 bli planskild.

– Det ska bli väldigt kul att få följa och stötta det här projektet. För mig själv ligger just planprocessen lite extra nära hjärtat och för Systra gör järnväg det. Vi har ett nära samarbete inom företaget, mellan tekniker, orter och affärsområden, vilket kommer att visa sig vara framgångsrikt när vår expertis nu ska sammanflätas i en järnvägsplan, säger Gustav Silverin, Systras affärsområdeschef för Samhällsbyggnad.

Uppdraget kommer att pågå till 2024.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons