Annons

De står bakom årets Växjö Pridelåt

På bara tre dagar skrev fyra musiker ihop årets Växjö Pridelåt. Titeln är, precis som årets tema, "Det här är för oss".
– Vi hade en gemensam vision och ville skapa en modern kampsång.
Växjö • Publicerad 6 maj 2019
Foto: Nadia Hagberg

För ett par veckor sedan fick Jakob Nilsson förfrågan om att göra årets Växjö Pridelåt. Bara tre dagar senare var det första utkastet klart.

– Jag och Marcel Tiggemann skrev musiken och texten stod Emma Axberg för. Vi jobbar väldigt snabbt och när Mattias Skantze tackade ja till att sjunga så föll allt på plats, berättar Jakob Nilsson.

Annons

Jakob Nilsson och Marcel Tiggemann går i samma klass på Songwritingprogrammet på Linnéuniversitet i Växjö. Sångaren Mattias Skantze pluggar musikproduktion på universitetet och textförfattaren Emma Axberg skrev texten i Göteborg där hon bor.

– Sen blev ju låten inte helt klar på tre dagar. Vi har jobbat mycket med den i studion.

Låten "Det här är för oss" beskriver gänget som en modern kampsång. Det är en poplåt på svenska som ska locka till allsång och dans.

– Vi vill att folk ska kunna sjunga med och hoppas på att så många som möjligt ska få höra låten, säger Marcel Tiggemann.

Låten kommer att framföras under invigningen vid Speakers corner i Växjö och under avslutningskonserten i Linnéparken på lördagen. Ensam på scen står Mattias Skantze.

Är du nervös?

– Jag brukar inte bli så nervös. Jag hoppas på att det ska bli röj och fest och då kan det ju inte gå fel.

Mattias Skantze är homosexuell och kom ut när han var 16 år gammal. Han berättar att det känns extra roligt att få framföra en låt under just en Pridefestival.

– Låten har ett viktigt budskap. Hbtq-personer har det hyfsat bra i Sverige men Pride är ändå nödvändigt. Det känns bra att ha något att säga på scen och det är första gången jag uppträder med en låt som jag har varit med och skrivit.

Även Jakob Nilsson och Marcel Tiggemann håller med om att låten har ett viktigt budskap.

– Det känns bra att vara med och bidra till ett så viktigt initiativ. Även om vi inte kan relatera till hur det känns att vara htbq så vill vi vara med och lyfta fram Pride.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons