Annons

De tar över driften av Växjö simhall

Växjö • Publicerad 18 februari 2021
Växjö simhall.
Växjö simhall.Foto: Lena Gunnarsson

I vinter har en upphandling kring driften av Växjö simhall pågått och nu är det klart. Kultur- och fritidsförvaltningen har på uppdrag av nämnden beslutat att anta det anbud som lämnats av Actic Sverige AB. Tre aktörer har lämnat in anbud och Actic var den som i högst grad levde upp till de krav som ställts.

– Jag är glad över att vi denna gång fått in fler anbud än vid tidigare upphandlingar och ser det som ett tecken på att Växjö kommun är en attraktiv kommun att etablera och utveckla sin verksamhet i, säger Jon Malmqvist (KD), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Annons

Det nya avtalet börjar gälla 1 juni 2021 och varar i fyra år men kan därefter komma att förlängas. Upphandlingen har tagit hänsyn till anbudsgivarnas koncessionsavgift, det vill säga avgiften för tillstånd att bedriva verksamhet och hur anbudsgivarna ska arbeta för de föreningar som är verksamma i anläggningen.

– Actic är en etablerad aktör inom framförallt gymverksamhet men driver också badanläggningar. De uttrycker i sitt anbud vikten av ett gott samarbete med föreningarna då det bidrar till rörelse och träning i samhället, för alla åldrar. Detta ligger helt i linje med Växjö kommuns riktningsmål, säger Jessica Råhlin, fritidschef i Växjö kommun.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons