unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De tar över Linnés Råshult

Foto: Pressbild

Två nya arrendatorer har utsetts till kulturreservatet Linnés Råshult. Det är Frida Söderström och Olof Fritzén som tillträder i mars 2021.

– Vi ser fram emot att inleda ett samarbete med Frida och Olof. Det är ett viktigt uppdrag som kräver kunskap om hur ett landskap ska skötas för att besökaren ska få en upplevelse av ett 1700-talslandskap, säger Eva Ballovarre, ordförande i Stiftelsen Linnés Råshult.

Paret bor för närvarande i Järna men flyttar till Råshult nästa år. Frida Söderström driver en småskalig snittblomsodling och Olof Fritzén är lantbrukslärare på Öknaskolan och har bred erfarenhet inom historiskt lantbruk och pedagogik.

– Vi känner oss hedrade över att ha fått förtroendet att förvalta den speciella plats som Linnés Råshult är. Det är med stor ödmjukhet inför det fantastiska arbete som Lena och Michael Michaelsson har gjort här som vi kommer att ta vid arrendet. Vi ser mycket fram emot att få förvalta kulturlandskapet och utveckla verksamheten på Linnés Råshult, säger paret.

Stiftelsens mål för Linnés Råshult är att behålla den ålderdomliga prägeln och vårda minnet av Carl von Linnés arbete. Tillsammans med bland andra Länsstyrelsen Kronoberg, Älmhults kommun och Växjö Stift drivs kulturreservatet som har cirka 35 000 besökare årligen.