Annons

De tar över Öresundstågen – utlovar flera förbättringar

Växjö • Publicerad 10 december 2020
.
.Foto: Mattias Mattisson

Den 13 december tar SJ Öresund över drift och underhåll av Öresundstågen. Enligt SJ Öresund innehåller det nya avtalet ett stort antal förbättringar för resenärerna.

Förbättringarna innebär bland annat att ersättningstrafiken stärks genom ett nätverk av bussar i beredskap och bolaget utlovar förbättrad service vid störningar i trafiken genom ökad bemanning och service. Dessutom ska det vara en tågvärd på varje tågset och synligare personal i och omkring tågen.

Annons

Vid trafikstarten tas även den nya depån i Hässleholm i drift, där tågen servas, repareras och städas. Enligt ett pressmeddelande kommer fler tåg att sättas i trafik och med bättre punktlighet.

– Vi ser fram emot ett gott samarbete med SJ med fokus på både nuvarande och nya kunder som väljer resa hållbart med Öresundstågen. Den pågående pandemin är just nu något som påverkar all tågtrafik i Kronoberg och jag är glad att kronobergarna följer riktlinjerna och bara reser när de verkligen måste. Men när vi återgår till det ”nya normala” så är jag övertygad att vi tillsammans med SJ Öresund kommer ta ett stort steg för att nå målen med bättre punktlighet och nöjdare kunder, säger Carina Bengtsson (C), ordförande, kollektivtrafiknämnden, Region Kronoberg.

Avtalet gäller i åtta år med option på ytterligare två år. Värdet på avtalet, inklusive optionsåren är ungefär åtta miljarder kronor.

Totalt används 111 tågset i Öresundstågstrafiken.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons