unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De tilldelas årets Gulddroppe

Foto: Pressbild

I många år har föreningen Refarm Linné tillsammans med Elite Hotel i Växjö delat ut ”Gulddroppen – en hedersutmärkelse för hållbarhetsarbete”. Tidigare år har priset tilldelats profiler som dåvarande landshövding Kristina Alsér, kocken Erik Måneld och PM & Vänners Monica Carlsson.

2020 års pris går till Malin och Magnus Axelsson på Ödevata fiskecamp i Emmaboda kommun för att ha skapat en förebild för landsbygdsutveckling, livsmedelssäkerhet, klimatsmart kolfälla och ekoturism.

De fick motta priset från Refarm Linnés ordförande Magnus P Wåhlin, som också är ordförande i Växjö kommuns hållbarhetsutskott.

– Ett jätte-jätte-stort tack för det fina priset. Detta pris är en mycket stor pusselbit även för oss med vår vision om att Ödevata ska vara med och visa vägen. Just detta arbete har vi nu blivit prisade för. Ni kan inte föreställa er hur lyckliga vi är. Vi vill visa på att det är lätt och roligt att ta ansvar, säger Malin Axelsson om utmärkelsen.