Annons

De tilldelas årets Gulddroppe

Kronoberg • Publicerad 11 januari 2021
Foto: Pressbild

I många år har föreningen Refarm Linné tillsammans med Elite Hotel i Växjö delat ut ”Gulddroppen – en hedersutmärkelse för hållbarhetsarbete”. Tidigare år har priset tilldelats profiler som dåvarande landshövding Kristina Alsér, kocken Erik Måneld och PM & Vänners Monica Carlsson.

2020 års pris går till Malin och Magnus Axelsson på Ödevata fiskecamp i Emmaboda kommun för att ha skapat en förebild för landsbygdsutveckling, livsmedelssäkerhet, klimatsmart kolfälla och ekoturism.

Annons

De fick motta priset från Refarm Linnés ordförande Magnus P Wåhlin, som också är ordförande i Växjö kommuns hållbarhetsutskott.

– Ett jätte-jätte-stort tack för det fina priset. Detta pris är en mycket stor pusselbit även för oss med vår vision om att Ödevata ska vara med och visa vägen. Just detta arbete har vi nu blivit prisade för. Ni kan inte föreställa er hur lyckliga vi är. Vi vill visa på att det är lätt och roligt att ta ansvar, säger Malin Axelsson om utmärkelsen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons