Annons

De utformar Växjös nya jättebygge

Växjö • Publicerad 5 november 2018
Foto: WAX Visualizations/Tengbom

Visma och Castellum ska bygga en ny samlingsplats för it-utveckling och innovation i Växjö. Ett nytt storbygge planeras på Storgatan vid I11 i Växjö. Under måndagen presenterades det vinnande förslaget på utformningen. Tengbom arkitekter får det prestigefyllda uppdraget.

– Det känns helt fantastiskt, och oerhört hedrande, att vi får möjlighet att fortsätta detta spännande projekt tillsammans med Castellum och Visma. Vi visste hela tiden att vi hade en stark idé, men eftersom de andra tävlingsförslagen också var väldigt bra tog vi aldrig ut något i förskott, säger Aron Aspenström från Tengbom.

Annons

Den nya byggnaden beräknas vara inflyttningsklar vid årsskiftet 2020/2021.

– Tengbom har skapat ett fantastiskt hus med fantastiskt innehåll, som kommer att vara betydelsefullt för Växjös utveckling. Stadsbyggnadsmässigt ett fint komplement till Regementsstaden och ett signum vid Växjös viktigaste infart. Volymerna har ett eget, vackert och enkelt formspråk, säger stadsarkitekten Henrik Wibroe.

Foto: WAX Visualizations/Tengbom
Foto: WAX Visualizations/Tengbom
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons