Annons

De vann turismpriset i Kronoberg

Kosta • Publicerad 8 september 2021
Destination Smålands vd Oskar Wijk, Emil Jarkrans, destinationschefen Emil A Jansson och parkchefen John Källström
Destination Smålands vd Oskar Wijk, Emil Jarkrans, destinationschefen Emil A Jansson och parkchefen John KällströmFoto: Karin Bernfalk

Årets turistentreprenör i Kronobergs län är Kosta Safaripark. Verksamheten nomineras också till Stora Turismpriset på nationell nivå.

Kosta Safaripark prisas bland annat för sitt cirkulära tänkande, sin förmåga att hantera pandemins följder och för sin draghjälp till hela Glasriket. Utmärkelsen i Kronoberg delas ut av Destination Småland.

Annons

–Utmärkelsen känns fantastisk och vi vill ge en stor eloge till alla som har bidragit till att skapa denna verksamhet, säger destinationschef Emil A Jansson.

Årets Stora Turismpris delas ut till en aktör som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till att utveckla besöksnäringen. Priset delas ut för 28:e året i rad av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, som Tillväxtverket är huvudman för.

Fakta

Motiveringen

Kosta Safaripark driver en 200 hektar stor safaripark i den småländska urskogen där besökaren kan se Visent, Vildsvin, Mufflonfår, Kronhjort, Dovhjort och Älg. Besökaren kan med egen bil köra genom parken. På området finns även en souvenirpark.

Kosta Safaripark har med sin småländska klurighet tagit sikte på cirkulär hållbarhet redan från start. Varit snabba på att se möjligheter i de förändringar som skett i och med pandemin. Bidrar till ökad attraktivitet för hela Glasriket. Kosta Safaripark är dessutom ett besöksmål som är tillgängligt för alla.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons