Annons

De vill införa cykling i läroplanen

Växjö • Publicerad 23 januari 2020
.
.Foto: LENNART MÅNSSON

Politiker inom nätverket Svenska cykelstäder uppmanar regeringen att göra cykelfärdighet lika självklar som simfärdighet i skolans läroplan. I en debattartikel skriver de bland annat att deras forskningssammanställning visar att många barn vill gå eller cykla till skolan, men inte får.

En av politikerna som har skrivit under debattartikeln är Cheryl Jones-Fur (MP) i Växjö. Enligt Svenska Cykelstäders sammanställning har antalet skolresor på cykel halverats sedan 90-talet och endast 14 procent cyklar till skolan idag.

Annons

"Till skillnad från i cykellandet Nederländerna får svenska barn inte lära sig teknik, balans, trafikregler och ett gott beteende som cyklist. Där får barnen årligen 50 timmar trafikundervisning och möjlighet att ta ett cykelcertifikat”, skriver Svenska cykelstäder på sin hemsida.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons