GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     De vill öka tillgängligheten till vården

     Kronoberg • Publicerad 31 juli 2019
     .
     .
     Foto: ANNA SVANBERG

     Socialdemokraterna i Region Kronoberg vill att vårdcentralernas telefontider ska vara öppen minst samma tider som vårdcentralen. I en skrivelse till hälso- och sjukvårdsnämnden föreslår partiet att telefontiden ska vara öppen så länge vårdcentralen har öppet.

     – En del vårdcentraler tar inte emot samtal efter ett visst klockslag trots att vårdcentralen är öppen. Det bidrar till att många upplever att det är svårt och känns jobbigt att komma i kontakt med vården. Socialdemokraterna tycker att det ska gå att ringa till vårdcentralen hela dagen, säger Henrietta Serrate (S), 2:e vice ordförande i regionstyrelsen.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.