Annons

De vill öppna nytt i Växjö - ger nya jobb

Växjö • Publicerad 29 maj 2018
Foto: Johan Christensen

Från och med den 1 januari nästa år ska Statens servicecenter ansvara för en samlad serviceorganisation för statlig lokala service Sedan förra har en utredning genomförts för att se hur många kontor som behövs runt om i landet och var dessa ska ligga.

Statens servicecenter ska sköta servicen för myndigheter som Försäkringskassan och Skatteverket. För närvarande finns det 130 servicekontor, varav ett på Norrgatan i Växjö. Nu kan Växjö få ett till kontor, rapporterar Smålandsposten.

Annons

Enligt utredningens slutbetänkande bör 27 nya servicekontor öppna i Sverige. Ett av dessa ställen är Araby. Det kan också ge nya jobb, totalt handlar det om över 370 nya jobb i hela landet föreslår utredningen.

– Staten måste stärka sin närvaro i landet och inte minst i utsatta områden, sa Mats Sjöstrand, statlig utredare för Servicekontorutredningen, under tisdagens pressträff enligt Smålandsposten.

De nya kontoren beräknas vara i drift senast den 31 december 2020.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons