Annons

De vill öppna utekök i Växjö

Publicerad 19 juni 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

I ett samarbete mellan Bonnagårdens förskola, 4H i Växjö och Miljö Linné kan Växjö få ett av Sveriges första utekök för barn.

– En ansökan om bygglov har nu lämnats in till Växjö kommun för att förverkliga ett utekök, som kan ta barnens medvetande om odling och matlagning till en ny nivå, säger Magnus Hörberg och Gösta Skoglund, projektledare för Barnens matland, i ett pressmeddelande.

Annons

Uteköket ska locka till både nationella och internationella studiebesök. Det ska inspirera många delar av samhället till mera hållbar livsmedelsproduktion och matlagning.

– Ett utekök och växthus kombinerat med odlingar och djur blir en viktig tillgång för hela samhällets behov av att ge barn egna upplevelser och lärande om kretsloppsjordbruk, säger Anette Elmhall på Bonnagårdens förskola i pressmeddelandet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons