Annons

De vill stoppa byggplaner vid Arenastaden

Växjö • Publicerad 2 juni 2019
Foto: Erik Corshammar

Det planeras för nya bostäder på Arenastaden i Växjö. Bostäderna ska byggas på två av de nuvarande fotbollsplanerna, något som har fått ungdomssektionen inom Östers IF att reagera. Föreningen vill stoppa byggplanerna.

– Det är sent men frågan är om det är för sent. Så länge spaden inte är satt i marken tycker jag att man ska kolla på all fakta som finns, säger Magnus Mörstam, ungdomsledare inom Öster som har fått i uppdrag av Östers akademi att försöka få till en ändring, till P4 Kronoberg.

Annons

De menar att fotbollsplanerna behövs för att utveckla och samla Östers ungdomsverksamheter på en plats. Ungdomssektionen anser också att förutsättningarna har förändrats sedan de första besluten om bostäder togs.

– Det här tåget har gått. Detta är bestämt sedan många år tillbaka och man har också kompenserat Öster med hybridgräs på delar av de här planerna i området, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö, till P4 Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons