Annons

De vill stoppa utvisningen till Afghanistan

Publicerad 18 april 2017
Foto: TOMISLAV STJEPIC/PRESSBILD
Foto: TOMISLAV STJEPIC/PRESSBILD

Över 20 000 barn och ungdomar under 18 år från Afghanistan väntar på besked om uppehållstillstånd i Sverige. Säkerhetsläget i Afghanistan har under de senaste åren kraftigt försämrats och nu vill Liberalerna Kronoberg att utvisningen av barn och unga under 18 år från Sverige till Afghanistan ska stoppas.

"Unga människor som vistats lång tid i Sverige och har rotat sig här ser ingen framtid i Afghanistan. En oviss framtid skapar psykiska problem som framför allt drabbar individer men också belastar svensk hälso- och sjukvård. Det är dags att ge unga från Afghanistan som flytt till Sverige nytt hopp och framtidstro, istället för att låta dem lida i en oviss och utdragen asylprocess", skriver Liberalerna Kronoberg i ett pressmeddelande.

Liberalerna Kronoberg har också vänt sig till partistyrelsen för Liberalerna och krävt att partiet i riksdag och i kontakter med regeringen ska verka för att barn under 18 år inte ska utvisas till Afghanistan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons