Annons

De vinner hållbarhetspriset

Växjö • Publicerad 16 november 2019
Foto: Region Kronoberg

Verksamheten Klinisk patologi och cytologi får ta emot Region Kronobergs Hållbarhetspris 2019. När avdelningen fick tillgång till fler rum började de att leta efter begagnade möbler och tio rum inreddes med endast begagnade möbler.

– Med tanke på miljön, att kunna använda alla befintliga resurser till kommande projekt, återbruk, och sist men inte minst, besparingsperspektiv, undersökte vi möjligheten att ärva möbler från olika kliniker och materialförrådet, säger Sanda Beglerbegovic, verksamhetschef och Biljana Cvetkovski, avdelningschef på klinisk patologi och cytologi.

Annons

Motiveringen lyder: ”Genom att återanvända befintliga produkter har pristagarna bidragit till minskad klimat- och miljöpåverkan, ekonomiska besparingar och att uppnå mål i regionens hållbarhetsprogram. Initiativet, som genomförts gemensamt i arbetsgruppen, har även lett till ökad delaktighet och nöjda medarbetare som vet att de bidrar till en hållbar miljö”.

Prischecken på 35.000 kronor ska de använda till kvalitetsutveckling.

Serviceteamet i regionhuset fick ta emot en check på 15 000 kronor för sitt arbete med att minska matsvinnet och använda färre engångsartiklar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons