Annons

Debatt: Allt fler omsorgstagare nöjda med maten

Debattartikel av Eva Johansson (C) och Ulf Hedin (M).
Debatt • Publicerad 26 november 2019
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
.
.Foto: Lena Ehring

Blågröna Växjö har under flera år arbetat målinriktat med att förbättra både matens kvalitet, näringsriktighet och aptitlighet för de invånare som av olika skäl får mat hemlevererad från kommunen. För oss är det viktigt att hela tiden arbeta med förbättringar av maten, dess smaker, variation av matsedeln, portionernas storlek och specialkost.

Det är därför särskilt glädjande att resultaten för årets enkätundersökning visar att hela 87 procent av de invånare som får mat hemlevererad från kommunen svarat att de tycker maten smakar mycket bra eller ganska bra. Det innebär en ökning med 5 procent från föregående år. Det är ett bevis på att det långsiktiga arbetet med att utveckla matsedeln har gett resultat.

Annons

Enkäten innehåller ett brett spektrum av frågor som rör maten och distributionen. Nytt för i år är att alla som har matdistribution har fått enkäten. För många av våra invånare som har hemleverans är måltiden en av de stora höjdpunkterna på dagen, Därför är dessa resultat särskilt glädjande och betydelsefulla. Vi nöjer oss dock inte med detta, utan vi vill fortsätta arbeta för att ge våra äldre en ännu bättre matupplevelse och att maten som levereras tillgodoser varje individs näringsbehov. En viktig del i det fortsatta utvecklingsarbetet är att skapa ökad delaktighet från de invånare som får mat hemlevererad. Nästa steg blir därför att Växjö kommun framöver kommer fråga vilka maträtter de tycker bäst om så att kommunen ska kunna utveckla matsedeln vidare och därigenom kunna möta invånarnas efterfrågan på ett ännu bättre sätt.

Slutligen vill vi rikta ett stort tack till alla medarbetare inom måltidsorganisationen som arbetat hårt för att driva på det utvecklingsarbete som nu klart slår igenom i årets enkät. Er insats gör skillnad för väldigt många, varje dag.

För Blågröna Växjö

Eva Johansson (C), Kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsens organisations och arbetsutskott.

Ulf Hedin (M), ordförande omsorgsnämnden och vice ordförande i kommunstyrelsens organisations och arbetsutskott.

VILL DU SKRIVA DEBATT PÅ VXONEWS? MAILA DIN TEXT TILL TIPS@VXONEWS.SE

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons