Annons

Debatt: Dags för ett nytt scenkonsthus i Växjö

Debattartikel av Britt-Louise Berndtsson (C), Andreas Håkansson (C), Andreas Olsson (C) och Sven Sunesson (C).
Växjö • Publicerad 30 mars 2021
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Regionteatern
RegionteaternFoto: Lars-Goran Rydqvist

Centerpartiet har bidragit till både debatt och beslutsfattande när det gäller att förbättra arbetsmiljön i nuvarande trånga och tungrodda teaterlokaler på Ringsberg i Växjö samt att driva på utvecklingen mot ett helt nytt scenkonsthus för Regionteatern Blekinge & Kronoberg. Vi har haft artiklar publicerade både 2020 och tidigare. Nu anser vi att det är dags för nästa steg.

Kronoberg och Blekinge är lyckliga innehavare av en regionteater i framkant, med stort driv, nyfikenhet och mod samt inte minst flexibilitet nu under pandemin. Den väcker intresse såväl nationellt som internationellt och lockar långväga publik. Regionteatern skulle kunna ta emot betydligt fler besökare per föreställning. Teatern är och ska vara scenkonsthus för både Blekinge och Kronoberg, men publikintresset är alltså betydligt vidare.

Annons

Styrelsen för regionteatern har nu lämnat ett konsultuppdrag för att ta fram ett koncept på vad en ny teaterbyggnad bör rymma och hur den ska utformas. Spännande är bara förnamnet!

Ett nytt scenkonsthus tar lång tid att förverkliga. För regionteaterns utveckling och för personalens skull behövs det tydliga framtidsbesked nu. Några partier har vädrat sin positiva inställning i frågan. Det är tillsammans man åstadkommer saker inom politiken. Vi i Centerpartiet lämnar pucken vidare till flera spelare på banan. Vilket mål siktar ni andra mot? Kulturhungern är stor.

Britt-Louise Berndtsson (C), ledamot för Regionteatern Blekinge & Kronoberg

Andreas Håkansson (C), ledamot i Kulturnämnden Region Kronoberg samt distriktsordförande i Centerpartiet

Andreas Olsson (C), kommunalråd i Växjö kommun

Sven Sunesson (C), regionråd i Region Kronoberg

Vill du skriva debatt/insändare på VXOnews? Skicka din text till tips@vxonews.se. Vi garanterar inte publicering.

LÄS FLER DEBATTARTIKLAR OCH INSÄNDARE NEDAN:

Annons
Annons
Annons
Annons