GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Debatt: Fler sommarjobb i Region Kronoberg om (S) får bestämma

     Debattartikel från Socialdemokraterna i Region Kronoberg
     Debatt • Publicerad 8 januari 2020
     Henrietta Serrate, regionråd S
     Henrietta Serrate, regionråd S
     Foto: Lena Gunnarsson

     Redan nu slipar många ungdomar på sina sommarplaner och skickar in sina jobbansökningar. Sommaren 2019 hade Region Kronoberg 70 sommarjobbsplatser. Totalt sökte 293 st ungdomar de utannonserade jobben. Intresset för att sommarjobba hos regionen är stort och det vill vi socialdemokrater tillvarata och uppmuntra. I juni 2019 skickade vi därför in en motion om att fler gymnasieungdomar ska få sommarjobba i Region Kronoberg. Förslaget fanns också med i vårt budgetförslag.

     Det är hög tid att fatta beslut i frågan. Vi hoppas att den styrande alliansen tycker att vårt förslag om fler sommarjobb i Region Kronoberg är lika viktigt som vi tycker, så att det kan bli verklighet redan sommaren 2020.

     Henrietta Serrate (S), 2:e vice ordförande i regionstyrelsen

     Robert Olesen (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden

     VILL DU OCKSÅ SKRIVA DEBATT PÅ VXONEWS? Maila din text till tips@vxonews.se

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.