GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Debatt: Låt det höjda OB-tillägget vara kvar!

Debattartikel från Socialdemokraterna i Region Kronoberg.
Växjö • Publicerad 21 januari 2020
Foto: Alexander Hall

Region Kronoberg bedriver verksamhet dygnets alla timmar. Akutmottagningen, medicinavdelningen och BB-förlossning är bara några av de verksamheter som tar emot och vårdar patienter oavsett veckodag eller tid på dygnet.

Det är inte alldeles lätt att bemanna den typen av verksamhet. Att arbeta skift sliter på kropp och själ. Vi ser det och har valt att, vid sidan av att arbeta för en bättre arbetsmiljö, visa det i lönekuvertet med ett höjt tillägg för alla Region Kronobergs medarbetare som arbetar obekväma arbetstider. Att alla medarbetare och inte bara vissa grupper får ta del av det höjda OB-tillägget är unikt bland Sveriges regioner.

Frågan om det höjda OB-tilläggets framtid är nu uppe för diskussion. Vi socialdemokrater är tydliga – behåll det höjda OB-tillägget. Låt Region Kronoberg fortsätta vara ett föredöme för övriga regioner.

Henrietta Serrate (S), oppositionsråd i Region Kronoberg

Robert Olesen (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.