Annons

Debatt: Ordning och reda i utjämningssystemet

Insändare av Henrietta Serrate (S), oppositionsråd i Region Kronoberg.
Växjö • Publicerad 18 september 2019
Henrietta Serrate, regionråd SFoto: Lena Gunnarsson

Äntligen finns ett skarpt förslag för att rättvist fördela om pengar från storstad till landsbygd. För Region Kronobergs del skulle beslutet innebära 185 miljoner mer i kassan. Pengar som är varmt välkomna, inte bara med tanke på det stora underskott vi just nu möter i hälso- och sjukvården utan framförallt för att vi ska kunna påbörja omställningen till framtidens vård.

Moderaterna har på nationell nivå varit negativa till förslaget. Vi får hoppas att regionstyrelsens ordförande moderaten Mikael Johansson är mer positiv. Det vore konstigt att tacka nej till det som är bäst för kronobergarna.

Annons

Varenda borgerlig politiker utanför storstäderna i det här landet borde tacka den socialdemokratiskt ledda regeringen för att vi äntligen föreslår ordning och reda i utjämningssystemet.

Henrietta Serrate (S), oppositionsråd i Region Kronoberg

VILL DU SKRIVA DEBATT PÅ VXONEWS? MAILA DIN TEXT TILL TIPS@VXONEWS.SE

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons