Annons

Debatt: Socialdemokraternas arbete gör skillnad

Debattartikel av Otto Lindlöf (S) och Malin Lauber (S)
Växjö • Publicerad 3 mars 2020
.
.Foto: Urban Nilsson

Blågröna i Växjö har en förmåga att säga en sak och göra en annan. Låt mig ta några exempel. Blågröna säger att de ska utreda om en flytt av Konsthallen är möjlig, men utredningen uteblir och beslut om flytt tas ändå. De förtydligar sin budget genom att säga att Konsthallen inte ska vara kvar, men den blir kvar ändå. De lovade mer pengar till Konsthallens verksamhet, men sparar på utställningar. Stadsbiblioteket säger Blågröna att de ska stärka, men där sparas det pengar. De säger också i sin budget att Utvandrarnas Hus ska stärkas, men det är inte längre aktuellt.

Ytterligare ett exempel på detta är Simhallen i Växjö. Där sa det moderatledda styret att det skulle byggas en ny simhall på Vaktvägen. Hade inte oppositionen tillsammans med engagerade invånare protesterat högljutt, hade vi förmodligen haft en simhall på Vaktvägen nu. Efter protesterna backade majoriteten.

Annons

Vi socialdemokrater är självklart nöjda med att Konsthallen blir kvar i nuvarande lokaler. Vi har, precis som många andra, kritiserat en flytt hela tiden. Med en stark opposition och engagerade invånare lyckas vi tillsammans stoppa delar av det moderatledda styrets politik som annars hade gjort Växjö sämre!

Nu önskar vi Konsthallens medarbetare välbehövlig arbetsro och ser även fram emot utredningen om Simhallens framtid.

Otto Lindlöf (S), 2:a vice ordförande Kultur- & Fritidsnämnden

Malin Lauber (S), Kommunalråd i opposition

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons