unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Debatt: Våga ompröva beslutet om slopad OB-ersättning

Debattartikel av Henrietta Serrate (S) och Robert Olesen (S).
Foto: Alexander Hall

Sen 2018 har alla Region Kronobergs medarbetare haft 60 % högre ersättning än vad som anges i kollektivavtal för arbete på kvällar, nätter och helger. Satsningens syfte och effekter har av många debatterats, det har nog inte undgått någon. Inte har heller har det nog undgått någon att det moderatledda styret i regionen, med instämmande av Sverigedemokraterna, i februari beslutade att inte förlänga satsningen för bland annat undersköterskor, skötare, servicepersonal och kökspersonal. Beslutet träder i kraft nu på tisdag, 31 mars.

Socialdemokraternas förslag om att satsningen ska gälla alla och dessutom göras permanent vann inte gehör varken på personalutskottet 5 februari eller i ärendet om tilläggsbudget 2020 på regionfullmäktige 26 februari. Vår förhoppning är nu att de styrande partierna i regionen är beredda att ompröva beslutet att inte förlänga satsningen på höjd ersättning för arbete på obekväma tider för ovan nämnda medarbetare, detta med hänvisning till rådande läge.

Vi befinner oss i en oerhört svår tid som vi bara kan ta oss ur tillsammans. Region Kronoberg kommer behöva alla medarbetare vi har och fler därtill, och våra medarbetare behöver känna sig uppskattade – inte bara i gester som applåder eller hyllningsinlägg på sociala medier utan faktiskt också i lönekuvertet. Allas obekväma arbetstid är lika viktig och därför ska satsningen gälla alla. Det tyckte vi innan Coronapandemin och det tycker vi fortfarande. Vi socialdemokrater kommer inte ändra oss men vi hoppas att de styrande politiska partierna i Region Kronoberg gör det och vågar ompröva beslutet.

Henrietta Serrate (S), 2:e vice ordförande i regionstyrelsen

Robert Olesen (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvården

Läs mer

Stort intresse för stugan för 200 000 kronor

Nyheter

Stort intresse för stugan för 200 000 kronor

Lista över de mest populära objekten på Hemnet.

Bil i olycka på länsväg

Nyheter

Bil i olycka på länsväg

Viltolycka utanför Växjö.

.

Nyheter

16-åring skulle gripas av polis – gjorde motstånd

Kille misstänks för våldsamt motstånd.

Trafikolycka i Växjö – bil körde in i träd

Nyheter

Trafikolycka i Växjö – bil körde in i träd

En person uppges vara kvar i bilen.

Vårdslöshet i trafik i Växjö

Nyheter

Vårdslöshet i trafik i Växjö

Container med metallskrot tappades på riksväg.

Växjöföretag till börsen – ägaren säljer för 74 miljoner

Nyheter

Växjöföretag till börsen – ägaren säljer för 74 miljoner

”Vi huvudägare har ställt upp på att göra det för att kunna få ägarspridning”.