Annons

Debatt: Våra skattepengar ska rädda vanligt folk – inte VD-bonusar och aktieutdelningar

Debattartikel av Robert Armblad, Vänsterpartiet Växjö.
Växjö • Publicerad 31 mars 2020
Detta är en opinionstext i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vänsterpartisten Robert Armblad
Vänsterpartisten Robert ArmbladFoto: URBAN NILSSON

Coronasmittan sprider sig över världen och skapar en svår tillvaro för oss alla. Många blir sjuka, många tvingas isolera sig mot sin vilja och många förlorar jobbet. Det är en kris för hela samhället och en tid då solidariteten prövas. Vi måste alla göra vad vi kan för att ta oss igenom det här tillsammans. Men det finns de som istället utnyttjar coronakrisen och människors lidande för att göra sig själva ännu rikare – detta kan vi inte acceptera!

Just nu beslutar riksdagen om olika räddningspaket för att vanligt folk inte ska bli arbetslösa och för att svenska industrier ska kunna överleva. Räddningspaketen består av hundratals miljarder av våra skattepengar som slussas vidare till storföretag och banker för att de ska kunna behålla sin arbetskraft och överleva krisen. Då är storföretagen och bankerna så fräcka att de tar våra skattepengar och ger till sina aktieägare! Detta måste förbjudas!

Annons

För att säkra att våra pengar går till att rädda vanligt folk och våra jobb så behöver vi ändra räddningspaketen. Företagen behöver pengar och det ska de få, men då ska vi få en del av ägandet i storföretagen och bankerna i gengäld. Då kommer vi kunna vara med och bestämma att skattepengarna ska gå till att hjälpa vanligt folk ur krisen istället för att göra samhällets rikaste ännu rikare. Då kommer vi dessutom, i bättre tider, få ta del av de vinster som vårt gemensamma slit skapar.

Med gemensamma krafter så kan vi ta oss igenom det här och skapa ett samhälle som är till för oss alla – inte bara de rika.

Robert Armblad, Vänsterpartiet Växjö

Vill du skriva debattartikel på VXOnews? Maila din text till tips@vxonews.se.

Annons
Annons
Annons
Annons