GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Dement man hade bruten handled – undersköterska varnas

     Växjö • Publicerad 17 oktober 2020
     Arkivbild.
     Arkivbild.
     Foto: NILS JAKOBSSON

     En undersköterska på ett äldreboende i Växjö har fått en skriftlig varning efter en händelse.

     Undersköterskan ska ha gått in till dement man på äldreboende och efteråt visade det sig att mannen hade en bruten handled. Enligt en utredning ska skadan ha uppstått när undersköterskan gick in för att hjälpa till med morgonbestyren. Undersköterskan ska inte ha följt handlingsplanen att vara två medarbetare som är kopplad till omsorgstagaren utan gick in själv.

     – Min bedömning är att man misslyckats där och hållit fast honom i handleden. Det är ett hårdhänt sätt att hantera en person i en omvårdnadssituation. Jag kan inte utesluta att var så det gick till, säger omsorgsförvaltningens chef Ewa Ekman till Smålandsposten.

     Händelsen är nu anmäld till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som ett allvarligt missförhållande.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.