Annons

Destination Småland utreds

Växjö • Publicerad 10 juni 2018
Foto: Nadia Hagberg

Destination Småland marknadsför Kronobergs län för att locka hit turister. Nu görs en utredning av bolaget.

– Ja, strax före vårt senaste styrelsemöte kom ett mejl om att en utredning ska göras. Det slog ner som en bomb. Destination Småland fungerar utmärkt. En utredning är onödig och det går rykten om att en intern kandidat är utsedd att leda den. Hur mycket frihet kan en intern kandidat ha? Om det ska göras en utredning är det viktigt att den görs av en extern och oberoende person, säger Destination Smålands vice ordförande Ingemar Swalander (M) till Smålandsposten.

Annons

Den som fått uppdraget att se över Destination Småland är regionens utvecklingsdirektör Christel Gustafsson.

– Destination Småland grundades för tio år sedan och har inte granskats sedan dess. Nu när vd:n slutar har jag fått uppdraget av regionstyrelsens ordförande att göra en översyn av organisationen för att kunna rekrytera rätt kompetens och utveckla verksamheten framöver. Verksamheten som sådan är fantastisk och jag förstår att det finns politiker som vill göra en fråga av det här, säger hon till Smålandsposten.

Läs mer här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons