Annons

"Det är fruktansvärt sorgligt"

Publicerad 17 maj 2017
Foto: Anna-Stina Stenbäck
Foto: Anna-Stina Stenbäck

Under onsdagsförmiddagen pågår släckningsarbetet vid Folkets park i Växjö efter nattens kraftiga brand som totalförstörde en fastighet. Det är Parkettens lokaler som nu brunnit ned till grunden och därmed berörs ett 50-tal personer som inte kan gå till verksamheten idag. Förvaltningen för arbete och välfärd har upprättat krisstöd och hoppas kunna hitta en lösning för de drabbade i slutet av veckan. Ordförande i nämnden Oliver Rosengren (M) fick själv samtalet om det inträffade tidigt i morse.

– För vår del handlar det nu om att hantera det här på bästa tänkbara sätt, idag kan vi inte hitta en ersättande lokal men vi hoppas på att lösa det under slutet av veckan. Alla som är i behov av stöd kan vända sig till kommunen.

Annons

Parketten bedriver verksamhet för personer med psykisk ohälsa och det närliggande asylboendet fick evakueras under natten på grund av kraftig rökutveckling. Polisen har nu upprättat en anmälan om grov mordbrand.

– Det är fruktansvärt sorgligt, framför allt för alla de människor som får hjälp genom Parkettens fantastiska verksamhet. Samtidigt får vi vara tacksamma över att ingen person har kommit till skada, de materiella skadorna kan vi hantera.

LÄS MER

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons