Annons

Det här gäller för fyrverkerier i Växjö

Växjö • Publicerad 30 december 2021
.
.Foto: Lena Gunnarsson

2021 ska bli 2022. Nästa vecka är det nyår och det brukar traditionsenligt firas.

Växjö kommun har gått ut med information om vad som gäller för fyrverkerier. Ingen under 18 år får använda fyrverkerier och fyrverkerier får bara skjutas under några få timmar på nyårsafton.

Annons

Vissa fyrverkeriartiklar krävs utbildning och tillstånd från räddningstjänsten. Det är bland annat så kallade smällare, det vill säga fyrverkeriartiklar med knall som främsta effekt. Det krävs även tillstånd för hantering av raketer med styrpinne.

I Växjö kommun är användning av pyrotekniska varor enbart tillåtna från klockan 12.00 på nyårsaftons dag till klockan 03.00 på nyårsnatten. Pyrotekniska varor får inte användas närmare än 200 meter från centrallasarettet i Växjö.

Växjö kommun kommer inte att arrangera något firande med fyrverkerier.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons