Annons

Det här gäller kring utlandsresor under påsklovet

Växjö • Publicerad 31 mars 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Maxim Thoré

Under påsklovet är det många som brukar åka iväg på en resa. Men under pandemin har resorna blivit färre och i dagsläget gäller reseavrådan från icke-nödvändiga resor till att alla länder utanför EU/EES/Schengenområdet till och med 15 april 2021 samt till Storbritannien, Nordirland och Norge tills vidare.

Växjö kommun skriver på sin hemsida att det är viktigt att ha koll på Utrikesdepartementets reserestriktioner, att hålla sig välinformerade och följa myndigheters råd och anvisningar på plats samt ha koll på vad som gäller när man kommer hem.

Annons

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation ska alla som reser in i Sverige testa sig för covid-19 vid ankomst till Sverige och därefter ytterligare en gång fem dagar efter ankomst. Den som varit ute och rest ska även stanna hemma och undvika kontakter under sju dagar efter ankomst. Det gäller även om testen för covid-19 är negativa.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons