Annons

Det kan bli en helt ny rättspsykiatrisk klinik i Växjö

Växjö • Publicerad 3 november 2020
.
.Foto: Smålandsposten

P4 Kronoberg rapporterar att ett nytt förslag kommit in till regionpolitikerna angående den rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö.

Förslaget föreslår att regionen bör satsa på en ny byggnad i stället för att renovera delar av den befintliga byggnaden.

Enligt P4 Kronoberg skulle en helt ny byggnad kosta 165 miljoner kronor.

– Vi har ett jättestort behov, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M), till P4 Kronoberg.

Fakta

Rättspsykiatriska regionkliniken

På Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö vårdas främst patienter som av domstol överlämnats till rättspsykiatrisk vård, men även patienter från Kriminalvården.

Här vårdas de patienter som är i behov av högspecialiserad rättspsykiatrisk vård. Kliniken bär säkerhetsklassificiering 1, 2 och 3 enligt SOSFS 2006:9, vilket innebär att patienter från hela landet, som av olika skäl kräver högre säkerhet, kan remitteras hit.

Kliniken har 121 fastställda vårdplatser fördelade över 11 slutenvårdsavdelningar. Utöver detta finns även en öppenvårdsenhet.

Kliniken har en forskningsenhet som bedriver projekt i syfte att föra den rättspsykiatriska forskningen framåt och förbättra vården för patienterna.

Källa: Region Kronoberg

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons