Annons

”Det krävs pannben för att kunna gå 100.000 steg på en dag”

VXOWEEK står bakom evenemanget där de som vill ska gå 100.000 steg på en dag och samtidigt samla in pengar till Kvinnojouren Blenda. Podduon Skatan och Marchal bjöd in träningsprofilen Betty Wassenius för att fråga henne vad som krävs för att kunna gå så långt.
– Det är inte den som är mest tränad som alltid klarar sig bäst. I detta fall skulle jag säga att det är den med störst pannben, säger hon.
Växjö • Publicerad 4 mars 2022
Skatan och Marchal bjöd in träningsprofilen Betty Wassenius för att prata om träning inför att gå 100.000 steg på en dag.
Skatan och Marchal bjöd in träningsprofilen Betty Wassenius för att prata om träning inför att gå 100.000 steg på en dag.

Den 26:e maj bjuder vxoWEEK in till långpromenad minst sagt. 100.000 steg ska gås på en dag och samtidigt sker en insamling till Kvinnojouren Blenda.

Träningsprofilen Betty Wassenius har tidigare varit med och stöttat när personer ska gå 100.000 steg på en dag (cirka åtta mil).

Annons

– Många tror att det räcker att ha starka ben. Men att gå under en sådan lång tid kräver att man stärker upp andra delar av kroppen också, säger hon i podden.

Till exempel så är det viktigt att träna bål och rygg för att orka hålla upp kroppen under en så lång tid som det tar att gå sträckan.

– Sedan är det klart att det är bra att gå mycket och då gå längre sträckor. Men eftersom man inte kan gå hela sträckan så kan man istället lägga på lite tyngd på kroppen, som en tung ryggsäck till exempel när man tränar inför.

Fötterna är en annan del av kroppen som är viktiga att träna säger Betty. Att gå på olika underlag och ojämnt underlag är ett sätt att träna upp musklerna i fötterna och fotlederna.

– Men sedan får man inte glömma bort den mentala biten, det krävs pannben för att klara av att gå 100 000 steg på en dag, säger hon.

Lyssna på mer av Bettys tips inför att gå långt i Skatan och Marchal.

Här saknas innehåll

Elisabeth AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons