Annons

Detaljhandeln i Växjö omsatte över sju miljarder kronor

Kronoberg • Publicerad 8 september 2021
Grand Samarkands parkering. Arkivfoto
Grand Samarkands parkering. ArkivfotoFoto: Lena Gunnarsson

Under 2020 omsatte detaljhandeln i Kronobergs län 13,2 miljarder kronor. Det var en ökning med 1,3 procent jämfört med 2019, visar siffror från HUI Research AB.

Detaljhandeln i Växjö kommun omsatte 7,2 miljarder kronor, vilket var den största omsättningen i länet. Älmhults detaljhandel omsatte 1,8 miljarder och Ljungby hamnade på 1,5 miljarder.

Annons

Uppvidinge kommun har haft ett uppsving och en tillväxt på hela 6,6 procent, vilket motsvarar en ökning med 16 miljoner kronor.

I Växjö kommun har det hänt mycket bland butikerna. Bland händelserna under året finns Scoretts nedträngning i Växjö city, Åhléns Outlets etablering på I11-området och kommande satsningar som Bauhaus nya varuhus på Norremark och Ikeas nya planeringsstudio på Grand Samarkand.

Den fysiska detaljhandeln i Sverige omsatte 695 miljarder kronor under år 2020, vilket innebar en ökning med 0,5 procent jämfört med år 2019.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons