unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Detaljplan för nya sjukhuset framtagen – nu får invånarna tycka till

Foto: Olof Elfverson

Växjö kommun har släppt ett första utkast över hur nya sjukhusområdet kan komma att se ut. Nu kan invånarna, företag och myndigheter tycka till om förslaget på kommunens hemsida. Region Kronoberg och Växjö kommun har sedan årsskiftet arbetat för att ta fram ett förslag till en ny detaljplan.

– Arbetet med ett akutsjukhus på ny plats i Växjö ställer stora krav på infrastrukturen i området och arbetet pågår för att ta fram detaljerade lösningar för detta, säger Kristina Thorvaldsson, Växjö kommuns projektledare för det nya akutsjukhuset.

Enligt förslaget till en ny detaljplan rör det sig om en sjukhusbyggnad på drygt 100 000 kvadratmeter i 8 våningar, som innebär att byggnaden blir cirka 40 meter högt. Det ska också skapas en grön natur- och parkmiljö runt Helige å och ett område som kan hantera en eventuell översvämning från Helige å.

Dessutom behövs det en ny trafikplats i korsningen mellan Stora Räppevägen och riksväg 23, en ny tågstation för ökad tillgänglighet för alla Kronobergare och en ny planskild korsning mellan Stora Räppevägen och järnvägen eftersom ett nytt akutsjukhus också att öka trafiken i området.

Allmänheten kan lämna synpunkter på förslaget till och med den 2 november. Efter samrådet kommer förslaget att arbetas om utifrån de synpunkter som kommit in. Detaljplanen ska antas av kommunfullmäktige senast i november 2021.

Slutligt beslut om investering av ett nytt akutsjukhus fattas av Region Kronoberg tidigt 2022 och det nya sjukhuset beräknas stå klart 2028.

Läs mer

Inget Öppet hus på Växjös gymnasier i höst

Nyheter

Inget Öppet hus på Växjös gymnasier i höst

Det går inte att arrangera Öppet hus på ett ansvarsfullt sätt.

Kvinna hade över hundra narkotikatabletter – åtalas

Nyheter

Kvinna hade över hundra narkotikatabletter – åtalas

Hon har erkänt brotten.

Brinkemo ska föreläsa om klansamhället för Växjöpolitikerna

Nyheter

Brinkemo ska föreläsa om klansamhället för Växjöpolitikerna

Tenje: ” Det är viktigt att vi är kunskapsmässigt uppdaterade och får ökad förståelse för de olika kulturella grupper som finns i vår kommun”.

Stort intresse för stugan för 200 000 kronor

Nyheter

Stort intresse för stugan för 200 000 kronor

Lista över de mest populära objekten på Hemnet.

.

Nyheter

16-åring skulle gripas av polis – gjorde motstånd

Kille misstänks för våldsamt motstånd.

Röstkaos i Idol – gick inte att rösta på Växjöartisten

Nyheter

Röstkaos i Idol – gick inte att rösta på Växjöartisten

Tekniskt problem för TV4.