Annons

Diagnos blev försenad – patient blev förlamad

Kronoberg • Publicerad 17 november 2020
vård
vårdFoto: clifford johansen

En patient med symtom på ryggmärgspåverkan fick inte sin diagnos i rimlig tid. Nu har händelsen på ett av länets sjukhus anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt Lex Maria.

Det var i somras som patienten kom in på sjukhus i med smärtor i ryggen. Under flera dagar vårdas patienten på sjukhus och under tiden utvecklade denne symtom på påverkan av ryggmärgen med försämrad funktion i benen.

Enligt ett pressmeddelande uppmärksammades patientens tillstånd men utreddes inte enligt rutin. Konsekvensen blev att patienten utvecklade en förlamning i benen som inte gick att åtgärda.

Kliniken har sett över sina rutiner och vidtagit förebyggande åtgärder. Bland annat har en rutin för kontroll och dokumentation av neurologstatus tagits fram och införts.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons