Annons

Diagnos försenades - patient fick amputera

Kronoberg • Publicerad 3 maj 2019
Foto: Johan Christensen

Region Kronoberg anmäler en händelse enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Anmälan gäller en händelse där en patient med en allvarlig mjukdelsinfektion fick en fördröjd handläggning på ett av länets sjukhus.

Patient hade ett sår på ena benet med en infektion. Men trots att symptomen förvärrades och det fanns en misstanke om en allvarlig mjukdelsinfektion bekräftades inte diagnosen, vilket ledde till att behandling inte påbörjade.

Vid den försenade operationen fick patienten amputera benen. Enligt Region Kronoberg går det i efterhand inte säkert att säga om amputationen kunde ha undvikits vid en snabbare handläggning men kliniken har sett över sina rutiner och vidtagit förebyggande åtgärder för att minimera risken att något liknande inträffar igen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons