Annons

Diakonicentrum i nytt avtal med kommunen

Växjö • Publicerad 17 februari 2020
Foto: Emma Koivisto

Växjö kommun och Diakonicentrum har skrivit på ett nytt partneravtal. Det blir mer fältarbete, förbättrade öppettider under storhelger och sommaren samt möjlighet för Växjöbor att få personligt stöd av diakonicentrum i samtal med socialtjänsten. Avtalet är en del av ”Partnerskap mot utanförskap” och gäller till och med 31 december 2020 med möjlighet till förlängning om ett år.

– Diakonicentrum gör ett viktigt arbete för att fler Växjöbor ska känna gemenskap och mening i vardagen. Partnerskapsavtalet förtydligar vad Växjö kommun ersätter Diakonicentrum för och hur vårt samarbete ska se ut. Det är en trygg miljö där socialtjänsten ibland kan ha bättre förutsättningar att möta och stötta personer i svårigheter än i myndighetslokaler, säger Oliver Rosengren (M), ordförande nämnden för arbete och välfärd.

Annons

Diakonicentrum kommer att få 350 000 kronor per år. Summan motsvarar den ersättning de tidigare har haft i verksamhetsstöd, exklusive ersättning för arbetsmarknadsanställningar. Pengarna ska gå till fältarbete och göra det möjligt att hålla öppet under storhelger och sommar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons