Annons

Digitala kallelser införs i hela regionen

Kronoberg • Publicerad 23 november 2020
Genrebild.
Genrebild.Foto: Olof Elfversson

Tre kliniker och två vårdcentraler har deltagit i ett pilotprojekt med digitala kallelser. Det har visat sig att digitala kallelser sparar pengar, frigör tid för vårdpersonal och patienterna är positiva.

Det går nästan dubbelt så fort att hantera en digital kallelse som en papperskallelse och kostnaden är bara hälften och nu införs digitala kallelser i hela regionen.

Annons

– Det har varit ett stort engagemang från pilotverksamheterna från start. Jag uppfattar det som att digitala kallelser har varit ett behov och önskemål från både vårdpersonal och patienter under en längre tid. Det känns därför glädjande att få vara en del av ett utvecklingsarbete som verkligen ger nytta för alla, säger Per Nordbeck, som har varit projektledare för piloten av digitala kallelser.

I september 2021 väntas hela sjukvården använda sig av digitala kallelser. Om man av olika skäl inte vill ha sin kallelse digitalt behöver man inte göra någonting. Kallelsen kommer då som vanligt utan att varken vården eller patienten behöver göra något särskilt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons