Annons

Digitala tentor införs på LNU

Växjö • Publicerad 19 november 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Linnéuniversitetet startar ett pilotprojekt kring digitala tentor. Pappershanteringen för med sig en stor administration och projektet ska undersöka olika vägval för att hitta en rätts- och kvalitetssäker process kring examinationerna.

– Det här är en naturlig utveckling. Det kommer att bli det dominerande sättet att tenta i framtiden. Hela skolväsendet går i samma riktning och det finns till exempel även planer på att digitalisera högskoleprovet, säger projektledare Johan Lindeberg.

Annons

Lärarna kommer lättare kunna genomföra rättningarna av tentorna och enklare kunna tyda vad studenterna skriver. Det blir också enklare för studenterna att genomföra tentorna.

Långsiktigt är tanken att gå över helt till digitala tentor. Projektet startar den 1 december i år och pågår till den 31 december 2019.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons