Annons

Diskuskastaren Simon Petterssons taxidrama – bilen började brinna

OS-silvermedaljören Simon Pettersson befinner sig just nu i Montenegro för att ladda upp inför friidrotts-VM.
När han och den prisade Växjötränaren Vésteinn Hafsteinsson åkte taxi till hotellet började taxibilen plötsligt att brinna.
Växjö • Publicerad 28 april 2022
Simon Pettersson tränar i Växjö tillsammans med bland annat Daniel Ståhl. Under OS i Tokyo 2021 kammade Simon Pettersson hem en silvermedalj under ledning av Vésteinn Hafsteinsson.
Simon Pettersson tränar i Växjö tillsammans med bland annat Daniel Ståhl. Under OS i Tokyo 2021 kammade Simon Pettersson hem en silvermedalj under ledning av Vésteinn Hafsteinsson.Foto: FREDRIK KARLSSON

I sommar äger både friidrotts-VM och utomhus-EM rum. För att vässa formen inför de kommande mästerskapen befinner sig diskuskastaren och Växjöbon Simon Pettersson på ett träningsläger i Montenegro. På plats är även tränaren Vésteinn Hafsteinsson.

När duon åkte till sitt hotell efter ett träningspass hamnade de mitt i ett bilhaveri som kunde ha slutat illa.

Annons

– Vi hade precis varit och tränat på gymmet, och så kom vi tillbaka i taxi. När Vésteinn satt och betalade i bilen så började det att ryka ur motorhuven. Och man ser hur han som körde oss fick panik, han springer ut och kastar upp bakluckan och börjar leta efter en brandsläckare. Det tog ju eld till slut, säger Simon Pettersson till SVT Sport.

Växjöborna backade då från bilen för att undkomma eldsvådan och efter någon minut kom räddningen – en okänd man med en vattenslang som lyckades få kontroll på branden.

Ingen person kom till skada i samband med händelsen och efter en stund kunde taxichauffören köra iväg från hotellet.

Simon Pettersson tillsammans med tränarkompisen Daniel Ståhl och tränaren Vésteinn Hafsteinsson under OS i Tokyo 2021.
Simon Pettersson tillsammans med tränarkompisen Daniel Ståhl och tränaren Vésteinn Hafsteinsson under OS i Tokyo 2021.Foto: JOEL MARKLUND
Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons