Annons

Distansundervisning förlängs för delar av Katedralskolan

Växjö • Publicerad 18 november 2020
katedralskolan
katedralskolanFoto: Johan Christensen

Regeringen meddelade under onsdagen att gymnasieskolorna i Sverige får en större möjlighet att själva bestämma om distansundervisning. Skolan kan gå över till fjärr- och distansundervisning om det krävs för att kunna hålla fysiskt avstånd och ändringen träder i kraft på måndag.

Utbildningsnämnden i Växjö kommun sammanträdde under onsdagen och tog beslut om att distansundervisningen på Katedralskolan ska förlängas för delar av skolan året ut.

Annons

– Vi ser att åtgärden vi satte in har gett resultat, samtidigt vet vi att det kan finnas en viss eftersläpning av såväl provtagningstider som mottagande av provresultat. Därför väljer vi att förlänga viss distansundervisning på Katedralskolan för att säkerställa att smittspridningen verkligen stoppats, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Efter att den tidsbestämda distansundervisningen infördes har skolan inte haft några nya inrapporterade symtomfall som kopplas till covid-19 sedan 9 november.

Från och med måndag 23 november till och med fredag 18 december kommer Katedralskolans elever få undervisning i en kombination av närundervisning på plats och distansundervisning. Katedralskolans rektorer får uppdraget att organisera undervisningen så att en tredjedel av eleverna får undervisning på distans och de övriga två tredjedelar får undervisning i skolan. Utöver det ska skolan se över hur undervisningen och lunchupplägget kan organiseras och anpassas ytterligare så att elever inte möter elever från andra klasser mer än nödvändigt.

På Kungsmadskolan och Teknikum fortsätter undervisningen på plats som tidigare.

– Både Folkhälsomyndigheten och regeringen har senaste veckan poängterat att skolan i sig inte är en riskmiljö och att undervisning på plats är det allra bästa för våra elever. Vi använder inte distansundervisning som en åtgärd för att undvika trängsel utan för att minska pågående smittspridning. Så länge läget på Kungsmadskolan och Teknikum inte förvärras ser vi ingen anledning till distansundervisning, då det kan påverka elevernas lärande och hälsa, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons