Annons

Distansundervisning införs för Växjös elever

Växjö • Publicerad 17 mars 2020
Foto: Lena Gunnarsson

Utbildningsnämnden i Växjö kommun har beslutat att införa distansundervisning för kommunens gymnasieelever från och med torsdag 19 mars. Beslutet gäller tills vidare men omfattar inte den kommunala gymnasiesärskolan.

– Vi har bra förutsättningar för att kunna bedriva distansundervisning på gymnasieskolorna. Vi vill vara tydliga med att det här inte är någon stängning, utan undervisningen bedrivs digitalt. Vi prioriterar särskilt de elever som ska ta examen och säkerställer att de som är i behov av kontakt med elevhälsa fortsatt ska kunna ha det, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Annons

En studiedag som skulle vara i maj tidigareläggs till den 18 mars. Lärare och övrig personal som jobbar på gymnasieskolorna kommer att gå till jobbet som vanligt under perioden distansundervisningen gäller.Växjö kommun poängterar att undervisningen fortsätter som vanligt, även om den sker på distans. Gymnasieelever förväntas närvara och delta i undervisningen som vanligt. Detaljer för hur detta kommer gå till kommer varje elev få av respektive rektor under morgondagen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons