Annons

Dömd man får behålla gammalt vapen

Växjö • Publicerad 7 december 2018
Tingsrätt
TingsrättFoto: Lars-Goran Rydqvist

En 50-årig man misstänks för ett antal brott i Växjö. Han ska bland annat ha dödshotat flera poliser när han höll en skarpladdad revolver i handen.

Han är sedan tidigare dömd för en rad grova vapenbrott. Trots det får han behålla vapnet, som han använda vid dödshoten.

Annons

– Jag har redan lämnat tillbaka vapnet. Jag kan inte göra så mycket annat eftersom han får lov att ha det här svartkrutsvapnet utan licens. NFC har inte kunnat avgöra åldern på vapnet. Frågan har lämnats öppen huruvida vapnet är tillverkat före år 1890, säger åklagare Yvonne Rudinsson till Smålandsposten.

Vapenlagens bestämmelser om skjutvapen gäller inte vapen som har tillverkats före 1890 och som inte är avsedda för patroner, där tändhatt, krut och projektil utgör en enhet tillsammans med patronhylsan, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons