GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Domprosten går i pension

     Växjö • Publicerad tisdag 08:15
     Foto: MLI Foto

     Domprost Christopher Meakin i Växjö stift går i pension våren 2022. Han fyller 65 år i slutet av april och har beslutat sig för att gå i pension.

     – Pastoratet står inför utmaningar under kommande år och flera strategiska processer är igång eller kommer igång framöver. Av naturliga skäl kan jag inte ha ett flerårigt perspektiv. En ny domprost får leda arbetet under en längre tid, säger Christopher Meakin.

     En domprost är en kyrkoherde, alltså den präst som är chef, i Växjö pastorat och vice ordförande i stiftets domkapitel och ersättare för biskopen som ledamot i stiftsstyrelsen.

     Christopher Meakin utsågs till domprost i Växjö stift 2018, efter att ha haft ledande befattningar inom både församlingar och Svenska kyrkan nationellt.

     – Jag har uppskattat samarbetet med Christopher Meakin; i domkapitlet, prostmötet och som min ersättare i stiftsstyrelsen. Särskilt viktig har hans djupa ekumeniska kunskap och erfarenhet varit, säger biskop Fredrik Modéus.

     Nu inleds en process för att tillsätta en ny domprost.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.