Annons

Drog från polisen – biljakt slutade med spikmatta

Under natten till lördagen förföljde flera polispatruller en bil på riksväg 25 mellan Växjö och Alvesta. Jakten tog slut vid en viadukt, sedan polisen lagt ut en spikmatta.
Växjö/Alvesta • Publicerad 3 september 2022

– Det var en bil som drog från kollegor, mot Alvesta. Vi fick stopp på den utanför Alvesta. Det blev en liten smäll när spikmatta användes för att få stopp på bilen, säger Emelie Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Förföljandet startade på Araby i Växjö vid 03.30-tiden. Flera polispatruller deltog.

Annons

Polisen uppger att bilföraren kört i mycket hög hastighet med en bil som är avställd och har körförbud. Föraren ska ha kört över hela vägbanan och försökt frontalkrocka med en polisbil.

I bilen han körde fanns två personer som stoppades av polis. Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänks för grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Han greps och togs med för provtagning.

– Det var inga större personskador, säger Larsson.

Passageraren, som är en man i 30-årsåldern, är inledningsvis inte misstänkt för brott.

Bilen bärgades från platsen.

– Polisens efterföljande inleddes på Arabyområdet klockan 03.21 och slutade söder om Alvesta, vid en viadukt, klockan 03.38. Så det var väldigt höga hastigheter, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral i Malmö.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons