Annons

"Dumpa flumskolan - vi behöver resultat nu!"

Publicerad 17 november 2016
Foto: Alexander Mahmoud, Smålandsposten/Privat
Foto: Alexander Mahmoud, Smålandsposten/Privat

Svensk skola har under de senaste decennierna kantats av flum. Denna flumskola är nu ett sjunkande skepp med betyg som knappt flyter och där lärare har tappat kontrollen över rodret. Det är nu dags för Moderata ungdomsförbundet att kliva fram och presentera de bästa förslagen för svensk skola, allt för att skeppet ska få vind i segel igen.

Vi har många bra förslag för att svensk skola ska höja sig och konkurrera med det länder vars skola är i topp. Det mest avgörande i skolan är mötet i klassrummet mellan lärare och elev. Möten skapar kunskap och intresse. Men detta möte kan inte ske i tumult, med ringande telefoner och elever som inte lyssnar. Detta innebär att lärare behöver ges de befogenheter som krävs för att skapa en lugn och trygg miljö där eleverna kan nå sin fulla potential. Att lärare får vara lärare, är också en del i en vinnande skola. Vi anser inte att en lärares jobb är att vara ordningsvakt eller kurator, utan att lära Sveriges elever det dem behöver kunna för att rustas inför framtiden. Därför tycker vi det är viktigt att lärarassistenter anställs och att läraren får jobba med undervisning. Vi vill även flytta betygsansvaret till externa examinatorer då vi tror att likvärdigheten kommer öka för betygsättningen när färre har ansvar för den, och det ger läraren mer tid för deras huvuduppdrag - Att lära ut.

Annons

Det finns inte tid för att vänta på regeringen med Socialdemokraterna i spetsen, därför är det nu dags att med modiga reformer hissa vänsterankaret, vända skeppet och segla iväg mot en ljusare framtid.

Tilda Ragnarsson, 1:e vice ordförande MUF Kronoberg

Anton Olsson, Moderat skolungdomsansvarig MUF Kronoberg

Vill du också skriva en debattartikel? Maila oss här eller skicka ett meddelande på Facebook.

Andra debattartiklar på VXOnews

Annons

Tilda Ragnarsson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons