Annons

Duo tvingade kvinnor att sälja sex i Växjö

Växjö/Uppsala • Publicerad 16 januari 2020
Foto: Lena Gunnarsson

Två män, 22 respektive 25 år gamla, åtalas för människohandel och grovt koppleri i Uppsala tingsrätt. Männen misstänks ha kontrollerat och rest runt med tre olika kvinnor som har tvingats till prostitution, bland annat i Växjö.

– I snitt var de prostituerade ett par dagar på varje ställe innan de reste vidare. Det rör sig om tre olika boenden i Växjö och samtliga tre målsägande har varit där, säger åklagare Victoria Engelkes vid åklagarkammaren i Uppsala som lett förundersökningen till Smålandsposten.

Annons

Enligt Smålandsposten ska en av männen ha varit i 16 olika städer med en av kvinnorna medan den andra mannen ska ha haft de två andra kvinnorna med sig.

– De hyrde boenden främst via Airbnb och till viss del även Booking och reste runt i Sverige. Det handlar om privatbostäder som hyrts, säger Victoria Engelkes till Smålandsposten.

Polisen slog till mot de båda männen i Uppsala för ett år sedan. Männen har suttit häktade sedan dess. I samband med händelsen har också flera sexköpare avslöjats och åtalats.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons