Annons

Durmaz efter domen - skänker pengarna

Växjö • Publicerad 7 mars 2019
Foto: Lars-Göran Rydqvist

I veckan hölls rättegången mot den 17-årige Växjöbon som skrev hat och hot på Jimmy Durmazs Instagram i samband med fotbolls-VM 2018.

Pojken dömdes att betala 50 dagsböter men ska också betala 8 000 kronor i skadestånd för kränkning. Pengar som landslagsstjärnan Durmaz kommer att skänka vidare.

Annons

Hela skadestånd kommer att skänkas till Speak UP, som jobbar mot näthat.

”Stort tack till alla som har stöttat mig och stått bakom mig. Lagen och domstolarna har en stor betydelse för hur rasism och näthat kommer hanteras i framtiden. Mitt budskap gällande den fällande domen ang hoten mot mig och min familj är att jag hoppas på vägledande rättpraxis som kommer bidra till ett samhälle där den här typen av beteende inte är accepterande mot någon! Det är en viktig markering som behövs i samhället och ute på nätet. Alla människors lika värde är något jag jobbar för och jag har valt att skänka hela skadeståndet till @speakupsweden som jobbar mot näthat. 🙏🏻🙏🏻”, skriver Durmaz på sin Instagram.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons