Annons

Dyrare Black Friday-rea i år – så ska kronobergarna handla

Kronoberg • Publicerad 26 november 2021 • Uppdaterad 15 december 2021
Arkivfoto.
Arkivfoto.Foto: Arne Forsell

11 procent av varorna har smyghöjts i pris tidigare under hösten för att sedan rabatteras på Black Friday. Det visar statistik från prisjämförelsesajten Prisjakt.nu.

Enligt en undersökning från Kantar Sifo som Prisjakt har beställt är 27 procent av varorna dyrare än vad de var den första november, vilket kan jämföras med 19 procent vid samma period förra året.

Annons

Kantar Sifo har även undersökt de boende i Kronobergs län inställning till den stora readagen. Bland annat planerar kronobergarna att handla för i snitt 2 887 kr på rean.

Så tänker de boende i Kronobergs län kring Black Friday 2021:

  • I år planerar 41 procent av de boende i Kronobergs län att handla under Black Friday-rean.
  • De som planerar att handla förväntas lägga i snitt 2 887 kronor på rean och de förväntar sig en rabattsats på i snitt 40 procent på originalpris.
  • 39 procent uppger att de kommer handla det mesta online under Black Friday-rean.
  • Av de som inte planerar att handla anser 25 procent att det är inte miljömässigt hållbart och 77 procent uppger att de inte har behov av att köpa någonting nytt.
  • 67 procent av de boende i Kronobergs län uppger att de inte litar på butikernas rea-erbjudanden under Black Friday.

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons